недеља, 1. август 2010.

Niška Banja Gothic!

-->
uoči svetog ilije, sutrašnje slave tokom koje bahanališe cela n. banja (a i šire), evo mog skromnog doprinosa njenom turizmu: nekoliko slikovitih dokaza njenih srpsko-gotskih potencijala, kako u vidu spooky zgrada, tako i spooky domorodaca (i gostiju).
znači, ako dolazite kod svojih rođaka i prijatelja u n. banji, evo nekih zanimljivih slikovitosti (ovo je samo skroman izbor iz veće ponude).
sve fotke napravljene su krajem juna 2010. prilikom posete drugarice 'vilje', negotinske gotičarke i mračnjakinje, te stoga redovne pratilje ghoulish aktivnosti. njoj zahvaljujem na ovim fotkama i na druženju u n. banji.
(hint: klikni na svaku fotku da bi je video veću i detaljniju!)

ps: za slučaj da neko nije odavde i da prebukvalno shvata: 'gothic' se ovde ne odnosi doslovno na arhitektonski stil ovih građevina, nego na 'gotski' ugođaj ambijenata (i likova)!

u ovoj zgradi živela je moja učiteljica rada (brrrr...) i njen muž, nastavnik istorije, sava: oboje su bili strah i trepet, azatot da im duše pipcima nježno pomiluje! to ovoj starinskoj, predratnoj vili dodaje na atmosferi strave...



jezivi detalji sa iste kuće - ne baš gargojle, ali... blizu!



dragstor u prizemlju ove zgrade, kao i prozaično okruženje (prekoputa polazne stanice gradskog prevoza iz n. banje) donekle narušavaju zlokobni ugođaj koji gornji spratovi nose za poprište eventualnog horora.


that's more like it!




pogled na suvu planinu ludila sa vidikovca ukletog hotela RADON