субота, 25. децембар 2010.

Ghoul's Artwork (2): Horror Film Inspiration

u prethodnom nastavku prikazao sam neke radove nastale kopiranjem tj. ugledanjem na određene fotke iz dragih mi filmova.
            u ovom sada obzanjujem crteže rađene bez pomoći takvog materijala – rađene su po sećanju, po uzoru na postojeće scene iz filmova na koje sam otkidao u periodu 1989-1993 (iz koga potiču skoro sve ove umjetnine).
            svaki umetnik počinje oponašanjem, pa tako i ja: ovde, oponašam upečatljive prizore iz horor filmova koje sam gledao u to doba. na tome sam vežbao svoju ruku (i ubijao vreme na časovima u gimnaziji stevan sremac) kako bih, kasnije, vizuelizovao i neke osobenije, originalnije i idejno potentnije prizore, potpuno iz svoje glave (vidi naredne nastavke ovog uzbudljivog art-serijala)!
            znači, uz blago izvinjenje – imao sam 16-20 godina kada sam ovo dole crtkao – evo tih sirovih, ali istorijski značajnih dokumenata u mom bildungs-horror-romanu.
  
 BAD TASTE

 BRIDE OF REANIMATOR


 DEAD RINGERS


 HELLRAISER


 HELLRAISER




 

 EVIL DEAD 2



 THE FLY

 THE HAND
 (ova scena ne postoji u filmu, ali je inspirisana mojim besom što se tu otkinuta šaka koristi isključivo na neke ultra-nemašovite načine za ubijanje!)

TWO EVIL EYES: BLACK CAT