среда, 22. јун 2011.

Filmski horor plakati



Volim filmske postere. Ponekad i nevezano za to da li je i koliko dobar film koji (kao) najavljuju – ali u većini slučajeva poželjno je da se ipak radi o vrednom i dragom naslovu.
            U ovoj foto-galeriji predstavljam poze načinjene ispred nekih pretežno dobrih postera za uglavnom odlične filmove. PORNO BANDA & SRPSKI FILM uslikani su u Montrealu, na Fantaziji, prošle godine. Ovi zastakljeni uslikani su u Bg Kinoteci: zatekli se tu, slučajno, baš kad sam tamo promovisao FAUSTOVSKI EKRAN. Ovi uslikani u barokno opulentnoj sobi načinjeni su u leglu Vanje Čankovića, dragog prijatelja i velikog film buffa te kolekcionara postera (između ostalog). Upravo sa njim stojim i pokazujem sveže autogramisani poster filma PHENOMENA, nakon predstavljanja Darija Arđenta u Beogradu.
Najzad, filmski posteri vise mi pred očima, iznad kompjutera, i na slici načinjenoj u mojoj radnoj sobi. OČI ZLA kao školski primer izuzetnog postera za beznačajan film...
Na kraju, za ostale hororfile i posterofile, podsećam da još uvek na prodaju nudim oko tuce odličnih filmskih plakata koji su mi dupli, pa ko voli, nek izvoli i javi se na dogstar666 at yahoo dot com.