субота, 15. фебруар 2014.

NAŽIVO u Tokiju!!!

             Već sam na blog kačio slikovite izveštaje prijatelja i čitalaca u kojima se moj roman NAŽIVO zabavno rekontextualizuje širom zapadnog sveta – pa smo ga tako mogli videti kako se baškari: u Parizu, u Njujorku, u Montrealu i okolini, u planinama Austrije, itd. E pa – krajnje je vreme bilo da NAŽIVO ode malo i na Daleki istok, i da se najzad nađe i u Japanu!
            To je višestruko smisleno – a pre svega zato što je estetika i poetika novog japanskog (brutalnog) horor filma na suštastven način uticala na koncepciju mog romana, gde dobija i višestruke omaže.
Oni se vide, recimo, kroz pominjanje brojnih naslova u knjizi. Npr. čitava str. 79 u II izdanju sastoji se od izbora najekstremnijih japanskih pinku atrocity naslova: all night long – abnormal passion; razor case – abnormal ward; torture of white dresses – angel guts; red porno – because she disobeyed – birth of the wizard – bombshell fuck – bondage collector; big tits hunt – bound for pleasure – captured for sex – itd.
Omaži Japanu su u NAŽIVOM prisutni i kroz reference na snuff-reenactment filmove poput PSYCHO: The Snuff Reels ili GUINEA PIG koje moj (anti)junak nalazi u Prištini, ali i kroz druge asocijacije (npr. okultni SM "GUINEA PIG" ritual...).
Ukratko, pratioci ovog bloga, ali i mojih ozbiljnijih pisanja za novine, časopise i knjige, dobro znaju za moju posvećenost japanskom hororu u književnosti i na filmu, a pažljivi čitaoci NAŽIVOG sigurno su je primetili i u romanu.
A sada, odnosno pre par meseci, krajem 2013. godine, najzad se slučila prilika da se NAŽIVO nađe u svom prirodnom okruženju – usred Tokija! – zahvaljujući mom starom prijatelju i saučesniku u potrazi za najopskurnijim azijskim (a i šire) filmovima, Dejanu Miladinovu.
Moj imenjak je, zajedno sa mnom i Nenadom Bekvalcem, jedan od veterana Društva Japansko-Srpskog Horor Prijateljstva (podsekcija: Azija-frikovi filmofili): mnogo pre nego što je J-horror postao ofucana fraza na koju se lepi svaki horor-vikendaš, još pre nego što je svaki beogradski taksista (zahvaljujući emisiji Šok Koridor) znao za Takašija Miikea, mnogo pre nego što je svaka kuća imala brzi internet i svaka šuša skidala šta god joj ćune – dakle, počev još od nimalo zvezdane 2001. godine, nas trojica smo kopali po kanalima i kanalizacijama mračnije strane interneta i otuda vadili bisere japanskog frikšou-kripšou filmmejkinga...
Stoga je sasvim logično i prikladno da je baš g. Miladinov nedavno otišao u Tokio i otuda poslao ekskluzivne fotke u kojima sada možete uživati. Copyright za sve fotke: Dejan Miladinov for The Cult of Ghoul! (Slike su veće i detaljnije kad kliknete na svaku!)
Šta reći a ne slagati? Nema mnogo lepših stvari od toga da čovek doživi da njegovo delo, više od 10 godina od izlaska iz štampe, nastavlja da živi svoj život i na ovakav način...

Videćete NAŽIVO u centru Tokija, ispred Carske palate...


ali i u opskurnom Guinea pig baru, usred notorne Kabukicho četvrti (ovekovečene u sjajnom romanu U MISO SUPI)

...gde dekoracija kafića sadrži pravi fetus šteneta u tegli (!) – bez brige, umrlo je još u stomaku, pa što da se baci kad može da posluži za ukras...

...malo vise ti lanci po zidovima, malo sicko fotografije, štene u posudi, lateks horor maske i nasred zida tv na kojem ide Godzila protiv nečega...

            ...kako kaže imenjak, malo je zajebano naći ovo mesto, jer je na trećem spratu obične zgrade, kao kad ulaziš u nečiji stan...

Tu je i Vodič underground fetiš scene u Tokiju – odmah uz enciklopediju srpske (a i šire) boleštine:

            pa onda - Naživo u centru Šibuje...

            A sad sledi i izbor drugih slikovitih prizora načinjenih tokom Dejanovog boravka u Tokiju, kao što je ovo poziranje ispod džinovske skulpture "Maman" by Louise Bourgeois (o Lujzi je na blogu već bilo reči – a ima i exkluzivnih slika – OVDE)!




            Videćete i dekoracije iz Christon cafea (Christon Cafe at Shinjuku, Tokyo)
            ...i još poneke lude, bizarne, otkačene weirdo stvari iz obećane zemlje za ljubitelje pomerenog, ekscentričnog i perverznog!

            
PS: Tiraž romana NAŽIVO je na izmaku: ako još niste nabavili svoj primerak ovog kult-klasika, šta čekate? Pišite autoru na dogstar666 at yahoo dot com i častite sebe dok još možete.
A da ne pomislite da doveka planiram da živim od stare slave mog prvenca - ovaj blog post je zapravo svojevrstan uvod u najavu mog novog romana: USKORO! Za par dana... Stay tuned!