уторак, 18. новембар 2014.

GHOUL'S SHOP: Jesenja kolekcija

  
            Evo novih i starih knjiga za sve (dobre) ukuse: cijena – prava sitnica! Zainteresovani neka pišu na dogstar666 at yahoo dot com.  
U sve cene već je uračunata i poštarina unutar Srbije.

ZAVODNIK
Preostalo još oko 80 komada ovog vrhunskog domaćeg horor romana! Ne čekajte zimu... Pitanje je da li će uopšte biti II izdanje!
Napomena za čitaoce IZ BOSNE: ostavio sam 3-4 primerka romana kod mog predstavnika u BANJALUCI. To znači da sada ne morate da se gnjavite sa inostranom poštarinom i carinom koji bezveze povećavaju troškove i komplikuju stvari: dovoljno je da mi pišete na dogstar666 at yahoo dot com i ja ću vas povezati s mojim zastupnikom, kome ćete poslati 20 maraka, što je cena u koju je uključeno i ptt slanje unutar Bosne.
Cena za Srbiju: 610 din (ptt & pakovanje uračunati)

POETIKA HORORA
Poetika horora je studija koja definiše horor kao književni žanr i objašnjava nastanak i razvoj njegove poetike od gotskih romana 18. veka pa do bestselera s kraja 20. i početka 21. veka. U ovoj knjizi prikazuju se ključne faze i akteri, i analiziraju najreprezentativnija dela u kojima se ogledaju prelomne tačke u razvoju žanra: Rani gotik (Horas Volpol: Otrantski zamak), Pozni gotik (Meri Šeli: Frankenštajn), Edgar Alan Po i horor priča, Priča o duhovima ("Okretaj zavrtnja" Henrija Džejmsa), Viktorijanski neogotski roman (Drakula Brema Stokera), "Čudne priče" kosmičke strave ("Boja izvan ovog svemira" H. F. Lavkrafta), Horor kao bestseler (Isijavanje Stivena Kinga) i Savremene tendencije u hororu koje oličavaju Moderni gotik (Širli Džekson, Anđela Karter, Džojs Kerol Outs), Priča o duhovima (Robert Ajkman), Telesni horor (Klajv Barker), Psihološki horor (Robert Bloh, Tomas Haris) i Kosmička strava (Tomas Ligoti). Poetika horora prikazuje kontinuitet ali i neprestanu evoluciju i sazrevanje ovog popularnog, provokativnog i inspirativnog žanra.
U pitanju je knjiga koja na 520 strana velikog formata (23,5 x 16,5 cm) objašnjava šta je književni horor, kako je nastao, zašto je imao baš taj oblik, kako se i zašto zatim menjao i razvijao tokom dva i po veka, koji su mu najreprezentativniji predstavnici i zbog čega su baš oni. Najavu ove knjige kao i njen puni sadržaj imate OVDE.
Prodajna cena kod izdavača je 1980 din. U knjižarama će verovatno biti veća. Ja kod sebe imam 10-ak primeraka, prednost imaju zainteresovani iz okolnih zemalja (pošto Orfelin njima ne može da šalje/naplati, a ja mogu da nađem načina), pa eto - ko želi direktno od autora, s posvetom - neka se javi što pre.
Cena za Srbiju: 2.200 din (post express & pakovanje uračunati)
Cena za inostranstvo: 35 E (sa uračunatom međunarodnom poštarinom)

NAŽIVO  PRODATO!
Ovo je poslednji extra primerak koji imam kod sebe. Kad ovo ode, otišlo je i neće biti doštampavanja.
1350 din (ptt & pakovanje uračunati)

GLUVO DOBA – Ninoslav Mitrović = PRODATO!
Već sam ranije na blogu hvalio i svojim žigom pečatirao te Zlatnim Ghoulom nagradio ovu odličnu zbirku priča srpske folklorne strave. Podsetite se tog rivjua OVDE a onda požurite da mi se javite jer imam samo još ovaj primerak knjige do kojeg će doći najbrži! Knjiga nema nikakvu distribuciju u Srbiji, pa iskoristite ovu priliku da je nabavite preko mene, bez carine i međudržavnog ptt-a.
700 din (ptt & pakovanje uračunati)

KRALJ U ŽUTOM – Robert V. Čejmbers
Kralj u žutom, knjiga na osnovu čijih je motiva nastala trenutno veoma popularna TV serija True detective, zbirka je kratkih priča američkog pripovedača Roberta Vilijama Čejmbersa, napisana 1895. godine. Kralj u žutom sastoji se od deset priča, od kojih je prvih pet zaslužno za reputaciju koju je ova knjiga stekla kao jednog od klasika horor žanra.
Pored izvornih 10 priča koje čine ovu zbirku, nju krasi i stručan pogovor dr Dejana Ognjanovića, pod naslovom JESTE LI VIDELI ŽUTI ZNAK?
600 din (ptt & pakovanje uračunati)

HORROR MOVIE HEROES    PRODATO! 

Specijalni broj magazina RUE MORGUE u knjiškom obliku, sa etiketom RUE MORGUE LIBRARY VOL 2, pod naslovom HORROR MOVIE HEROES. "Junaci" ovog izdanja su velikani horor filma – pre svega reditelji, ali i glumci i majstori za efekte – koji su obeležili ovaj žanr, a predstavljeni su kroz intervjue, ili barem kroz reči uvaženih i slavnih kolega. Detaljnije – ovde.
Knjiga sadrži i 4 intervjua čiji sam ja autor. Evo punog sadržaja:
1050 din (zajedno sa ptt-om)

LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS – AMATEUR JOURNALISM
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku... 
1400 din (ptt uračunat)

            MANDAT – Franc Kafka  PRODATO!
            Iz zaostavštine.
Izbor iz Kafkine zaostavštine obuhvata period 1916–1923. Autobiografski zapisi donekle popunjavaju praznine u dnevnicima. Preko 160 dosad neprevedenih aforizama i razmišljanja ocrtava obrise Kafkinog duhovnog sveta i neretko daje jezgrovite komentare naizgled neuhvatljive idejne osnove njegovih fikcionalnih dela. Razvijajući čitav spektar karakterističnih tema i motiva, Proza razotkriva sve bogatstvo ideja izniklih iz raskošne, kraljevske mašte, apsolutno bez premca u književnosti dvadesetog veka.
350 din (ptt uračunat)

TRAKTAT O ČIŠĆENJU PASULJA – Vjeslav Mislivski   PRODATO!
Kako odoleti knjizi s ovakvim naslovom? Nikako!
            Roman “Traktat o čišćenju pasulja” (2006) uglednog poljskog pisca Vjeslava Mislivskog svojevrsna je ispovest glavnog junaka koji, obraćajući se misterioznom strancu, pokušava da sumira svoj život. Pripovedač se pita koliko je na njegov život uticala sudbina i koliko su njegovu ličnost oblikovali traumatični događaji iz detinjstva, a koliko istorijska zbivanja u njegovoj rodnoj Poljskoj. Roman Mislivskog predstavlja neku vrstu meditacije o ulozi sudbine i sreće u ljudskom životu. To je divna, veoma mudra knjiga, koja čitaoce mami da joj se neprestano vraćaju.
            Izdao CLIO, tvrd povez, njihova cena: 1320
            Moja cena: 500 din (ptt uračunat)

GLASOVI - Sulejman Fajad   PRODATO!
Dok čitamo ovaj duhoviti i živopisni roman o kulturnim razlikama evropske i arapske civilizacije, ne slutimo da nas njegov autor, ugledni egipatski pisac i intelektualac starije generacije Sulejman Fajad, vodi ka epilogu koji je istovremeno zapanjujući i jeziv.
            Izdao CLIO, tvrd povez, njihova cena: 770
            Moja cena: 400 din (ptt uračunat)

HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION - Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Unikatni smehotres!
            1.100 din (ptt & pakovanje uračunati)


            Časopisi:

SEVERNI BUNKER: temat o HORORU  PRODATO!
U ovom časopisu, u potpunosti posvećenom hororu, možete čitati moj esej: ČEKAJUĆI NOVOG IZBAVITELJA: HRVATSKI HOROR FILMOVI, kao i niz drugih eseja i priča horror žanra. Ceo sadržaj imate naveden ovde.
400 din (ptt uračunat)

ANTIPIRAT br. 02 = HOROR SPECIJAL  PRODATO!
Legendarno izdanje Pajkićeve sekte iz maja 2001. donosi izobilje horor materijala: Aca Radivojević na 4 ogromne novinske stranice sitnog, gustog fonta, temeljno analizira aktuelnu horor produkciju Evrope, Amerike i Azije; za tim slede 2,5 strane posvećene Dariju Arđentu, što uključuje prevod njegovog odličnog intervjua; a onda na 1,5 strani obilje teksta, prava poslastica: RAZGOVOR DARIJA ARĐENTA I DŽONA KARPENTERA... 
Ima tu i drugog blaga: definitivno najzanimljivije filmsko pisanje posle RITMA a pre CULT OF GHOUL-a!
400 din (ptt & pakovanje uračunati)

TRASH br. 4
Opskurni niški časopis kojega nećete naći izvan Niša – a ni u Nišu. Sadržaj ovog broja bogat je hororom: tu su Skrobonja ("Do poslednjeg"), Željko PSIHO Obrenović ("Otrovna gejša"), Jovan Ristić ("Opekotina") i Igor Knežević ("Tetkina obratnica"), tu je Deksa BESCELER Stojiljković ("Crv sumnje"), tu je Magični Ćira itd. Krem na torti: prevod priče Roberta E. Hauarda "Kći mraznoga diva"!
400 din (ptt & pakovanje uračunati)

GRADINA br. 38-39   PRODATO!
Ovaj broj sadrži temat na 20-ak strana o poeziji Paula Celana FUGA SMRTI – unikatno sumorno mračnjaštvo i nihilizam + temat na oko 35 strana o ŽANRU I FANTASTICI U SRPSKOJ KNJIŽEVNOSTI koji sadrži izlaganja domaćih pisaca i teoretičara (Skrobonja, Ilija Bakić, Pavle Zelić, itd) + u rubrici prikaza nalaze se osvrti na Skrobonjinog ČOVEKA KOJI JE UBIO TESLU (2 komada).
 350 din (ptt & pakovanje uračunati)