понедељак, 8. децембар 2014.

Guli u Puli: Zavodničko-poetičko horor veče


Ove jeseni lepo sam se proveo u Istri. U drugoj polovini septembra baza mi je bila u jednom mestu kraj Pule, gde sam bio gost u vikendici Marka Piševa. S njim i još nekim društvom obišao sam ovaj lepi grad, a jedna od naših gošći bila je moja drugarica Iva, puljanka koju znam sa jednog ranijeg Grosmana. Ona je zaslužna za događanje večeri strave, u utorak 09.12. kojom prilikom ću publici iz Pule predstaviti svoje dve najnovije knjige – roman ZAVODNIK i studiju POETIKA HORORA.
Evo njene najave.
Horor večer u Monteparadiso Hacklabu!
Utorak, 9. prosinca je dan kada ćemo u prostorijama Monteparadiso Hacklaba imati čast popričati sa autorom Dejanom Ognjanovićem. U medijskim prostorima je znan kao “doktor strave” a ta titula nije nimalo pretjerana: Ognjanović je doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu, na temi “Poetika horora” koja je nedavno i objavljena u knjižnom izdanju. 
Pisac, filmski i književni kritičar, esejist, prevoditelj i bloger – iz svoje bogate biografije će nam posebno predstaviti horor roman Zavodnik koji je izdan ove godine te već spomenutu Poetiku horora - studiju na 524 strana koja objašnjava što je književni horor, kako je nastao prije dva i pol stoljeća, zašto se pojavio u baš takvom obliku te kako je evoluirao dobijajući formu koju danas ima.
Ne propustite jedinstvenu priliku za razgovor sa autorom koji je ujedno i najbolji poznavatelj horor žanra na cijelom Balkanu. Dešavanje počinje u 19h. Ulica Gajeva br.3.


Dakle, ako ste u Puli ili njenoj okolini, svratite na ovo veče – biće to prilika da čujete autora, popričate s njim i da po najpovoljnijim uslovima dođete do knjiga koje, za sada, nemaju nikakvu distribuciju u Istri.