среда, 17. јун 2015.

GHOUL'S SHOP: Krik leta 2015!


U okviru akcije "Letujmo u Srbiji - čitajmo na srpskom!" evo najnovije ponude knjiga koje će na vas svakako privući pažnju suprotnog pola na plažama Ade Ciganlije, na šetalištima Soko Banje i na vrhu Tare. Budite cool, budite IN, budite načitani istinski kvalitetnim sadržajima! I trošite novac u Srbiji, šaljući ga meni...
          Evo najnovije ponude: nešto starih stvari, nešto novih, a nešto starih-novih i vrlo ekskluzivnih. Cene skoro svih knjiga su snižene u odnosu na raniju ponudu: dakle, LETNJA AKCIJA JE U TOKU, do isteka zaliha!
Zainteresovani neka pišu na dogstar666 at yahoo dot com 

POETIKA HORORA
Poetika horora je studija koja definiše horor kao književni žanr i objašnjava nastanak i razvoj njegove poetike od gotskih romana 18. veka pa do bestselera s kraja 20. i početka 21. veka. U ovoj knjizi prikazuju se ključne faze i akteri, i analiziraju najreprezentativnija dela u kojima se ogledaju prelomne tačke u razvoju žanra.
U pitanju je knjiga koja na 525 strana velikog formata (23,5 x 16,5 cm) objašnjava šta je književni horor, kako je nastao, zašto je imao baš taj oblik, kako se i zašto zatim menjao i razvijao tokom dva i po veka, koji su mu najreprezentativniji predstavnici i zbog čega su baš oni. Najavu ove knjige kao i njen puni sadržaj imate OVDE.
POETIKA HORORA je bila u najužem izboru za nagradu "Nikola Milošević", priznanje Radio Beograda 2 za najbolje delo objavljeno tokom prethodne godine u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.
Cena za Srbiju: 2.000 din (post express & pakovanje uračunati)
Cena za inostranstvo: 35 E (sa uračunatom međunarodnom poštarinom)
U ponudi: 5 primeraka

ZAVODNIK
Ruralni horor roman iz srpskog srca tame.
Cena za Srbiju: 700 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: još samo 15-ak primeraka


VRBE - Aldžernon Blekvud PRODATO!

"U Blekvudovom obimnom i neujednačenom delu mogu se pronaći i ostvarenja koja spadaju u najistančaniju književnost utvarnog svih vremena. Blekvudova genijalnost je neosporna, jer se niko sem njega nije ni približio onom umeću, onoj ozbiljnosti i onoj preciznoj vernosti sa kojima on opisuje čudnost u običnim stvarima i u običnim doživljajima, pa ni onome natprirodnom sagledavanju zahvaljujući kome, iz detalja u detalj, gradi uzbudljiva zbivanja i iznosi opažanja što vode iz realnosti u nadnormalan život ili u viziju." 
-H. F. Lavkraft-
"Natprirodna strava u književnosti"
            Sadržaj ove knjige čine tri obimne novele: "Vrbe""Vendigo" i "Silazak u Egipat". Osim njih tu je takođe opširan pogovor dr Dejana Ognjanovića pod naslovom "Blekvud – između strave i strahopoštovanja". Ognjanović je napisao i detaljnu biografiju pisca kako bi se, sa svim pratećim materijalima, ovaj klasik književnosti strave na prikladan način premijerno predstavio ovdašnjem čitaocu. Ukupno: 230 strana vrhunskog horora.
Cena: 950 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 2 primerka



 Nekronomikon - H. F. Lavkraft = PRODATO!
DRUGO, DOPUNJENO izdanje
Nekronomikon je rasprodat: nema ga više ni kod mene ni kod izdavača. Retko se nađe i u ponudi Kupimunda, obično po nekim sumanutim cenama, i smesta plane. Zato, evo jedne od poslednjih šansi da dođete do ove knjige...
Ja sam iskopao zaboravljeni primerak specifičnog oblika. Naime - u ponudi je Nekronomikon bez korica, ali prošiven sa forzecom i ojačanjem za riknu... Dakle, ovo je kompletan sadržaj DRUGOG, DOPUNJENOG izdanja, od prve do poslednje strane, sve lepo zalepljeno i prošiveno kao i u pravoj knjizi, jedino što fali su – korice. Izgleda ovako kao na slici (gornja knjiga).
Ovo izdanje je za prave ezoterike i sladokusce – jer sada ovo možete po svom nahođenju u nekoj dobroj knjigoveznici da povežete u korice kakve god vam padnu na pamet – ojačane kožom, metalom, duborezima, ukrasima i drangulijama i sigilima i simbolima koje poželite!
Cena 3000 dinara + 250 za post express i pakovanje.
U ponudi: 0 primeraka


LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS 
– AMATEUR JOURNALISM
             
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku... 
1.400 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak


HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION 
- Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Unikatni smehotres!
            1.050 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak

 FILAŽ br. 10-11-12 

Najnoviji trobroj jedinog filmskog časopisa u Srbiji! Izašao u maju 2015.
Knjiški format, luksuzna oprema, dual-kolor, vrhunski sadržaj. O tome šta ima unutra sve već piše OVDE.
Cena: 550 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak



NJEŽNI RAT - T. Breton i D. Beneich 

Informatički triler (Delta / Mladost, 1987) 


250 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


LOW LIFE – Dejan Stojiljković PRODATO!
Zbirka priča nastalih pre nego što je autor postao besceler zvezda: inspirisane rokenrolom, neke od njih sa elementima fantastike i horora.
350 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


TERRA: SF ALMANAH, br. 18 


            SF almanah TERRA No.18 – Maj 2015 
Korice: Željko Pahek

SADRŽAJ
1. Reč urednika 2
2. Himna udruženja građanaSci&Fi 3
3. Izveštaj sa FFK – Pazin 2014 – T. Jovanović 4
4. Izveštaj sa regionalnog festivala Refestikon – T. Jovanović 5
5. Izveštaj sa Istrakona 2015 – T. Jovanović 6
6. Leonar Nimoj – In memoriam 7
7. Teri Pračet – In memoriam 8
8. Disksvet, more i sitne ribe – Teri Pračet 11
9. 50 godina Leonovanja – T. Jovanović 42
10. ATEE konferencija,izveštaj – Milan Stojković 45
11. 80
te godine 20og veka Sajber pank, novi podžanr – Milan Stojković 45
12. Kratka istorija francuskog SF
a – T. Jovanović 52
13. Nyctalop – Jean de la Hire 55
14. Aleksej Nikolajevič Tolstoj
Biografija 67
15. Porodica Vurdalaka
Aleksej Nikolajevič Tolstoj 71 
16. Kako sam zavoleo Ergone – Sanja Pavićević Alisa, priča 89
17. Kučkarka – Bilja Kosmogina, priča 104
18. Tamo daleko – Srbijanci vanzemaljci – Aleksandar Janković, drama 113
19. Gde se nalazi Tyche, deveta planeta – obrada Svetislav Filipović 141
20. Pojava “Anđeoske kose” posle NLO viđenja – Barbara Arbanas Kovačević 151
21. Vanzemaljska baza za divove 153
22. Univerzum, kompjuterska simulacija koju je stvorio Bog – Obrada Filip 162
23. Hotel beskonačnost – obrada Svetislav Filipović 165
24. Jezik vanzemaljaca 167
25. Bugarski eksperiment 187
26. Kvantna fizika potvrdila život nakon smrti
Verdan Kohut 192
27. Na tragu energije nulte tačke – intervju Hal Puthoff 195
28. Projekat NASA
e, “Plavi zrak” 199
29. Ima li svemir svrhu – Lawrence Kraus 206
30. Svi smo mi vanzemaljci – dr. Irena Sjekloča Miler 210
31. Novo doba izronilo tajna znanja o postojanju
Ivona Živković 215
32. Vreme i prostor vreme – Vladan Markov 221
33. Star Trek; Dwarf planet– SF strip 240
Cena: 300 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak



DELO
Najbolji, i odavno pokojni kulturni časopis na ovim prostorima (uz Gradac). Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
300 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


KORACI
Ovaj broj, pored ostalog, sadrži i zanimljiv temat "Među javom i med snom" u kojem je jedna horor priča Ota Oltvanjija, zatim je tu Vasa Pavković i još poneki valjani autori... Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
200 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak