недеља, 22. јануар 2017.

Danas nam je divan dan... Osmi rođendan!

  
            Verovali vi ili ne – na današnji dan, 22. januara, ovaj blog puni tačno osam godina svog postojanja! OSAM, deco, osam – a pošto sam u međuvremenu (otkako sam pokrenuo blog) doktorirao, suzdržaću se od bezobrazne rime koju ovaj broj priziva!
            A suzdržaću se i od drugih prigodnih auto-tapšanja po leđima i ramenima, te samo-čestitanja i sličnih stvari koje bi se na ovaj sveti dan možda i mogle tolerisati i oprostiti, ali me ipak mrzi da ih radim.




            
            Čemu to? Zašto da vam pričam šta je ovaj blog, čemu služi, šta i kako radi?
            Ko zna – znaće; ko ne zna – neznaće!

       Ako ste već ovde, a niste zalutali tražeći legendarni „pas jebe ženu“ video, pretpostavljam da znate zašto ste ovde, i zašto se tu stalno vraćate.
            Već punih osam godina vas na svakih par dana obaveštavam o najvažnijim horor filmovima, knjigama, događanjima u zemlji ali i svetu, uz brojne druge slikovite priloge, ekskluzivne daunloude i svašta nešto što možete naći samo ovde i nigde drugde. Vi znate šta!

            Ne zaboravite (1): MNOGO toga zanimljivog okačeno je na ovom blogu već od samog njegovog početka, bukvalno u prvim njegovim danima; ako ste ovo mesto kasnije otkrili, setite se da ponekad u slobodnim časovima prelistate tekstove iz 2009. i 2010., da vidite šta sam ovde pisao 2011. i 2012... U desnom tabu, ako niste obratili pažnju,  nalazi se ARHIVA ČLANAKA, pa listajte redom.
            Ili, ako vam je tako lakše i draže, imate i TAGOVE, odnosno kategorije, od „1001 FILM“ pa do „zombiji“ – pa tražite po kategorijama koje vas zanimaju.

            Ne zaboravite (2): Jedan način da podržite ovaj blog jeste i da širite dalje priču o njemu kroz deljenje ovdašnjih linkova na forumima, blogovima, fejsovima, tviterima i ostalim sajber-lokacijama gde mislite da ima potencijalnih kultista.
            Ovo naročito u svetlu činjenice da je poseta blogu krajem prošle godine poprilično opala – prosek je sa prošlogodišnjih 500-ak poseta dnevno pao na 400-ak!
Bruka! Sramota! Propast! Kataklizma? Ničija nije do zore...? Onda, da gasimo sve ovo i bacimo niz rijeku?! 
Ne znam. Ja ću da guram još neko vreme dok imam dovoljno fidbeka da znam da imam za koga, ali... videćemo dokle. 
            Prema tome, nemojte se pitati „Šta Ghoul može da učini za mene“ nego, radije, „Šta ja mogu da učinim za Ghoula“!


            Ne zaboravite (3): Ja nisam bloger, nego „samo“ neko ko, pored ostalog, ima i blog. Ako ne možete ili nećete da podržite ovaj blog, a stalo vam je do onoga čime se on bavi (horor, pre svega) – podršku možete dati i kupujući i drugima poklanjajući ili bar preporučujući knjige koje pišem, uređujem i priređujem, a pre svega one za „Orfelin“!


            Jasno?
            A sad, svako na svoje radne zadatke!

            Iduće nedelje obznaniću šta novo spremam za ovu godinu u tzv. stvarnom, 3-D svetu, izvan ovog bloga, a o čemu ćete, kao i do sada, prvi put saznati baš na ovom mestu!